50 Års Jubileum

NU FIRAR KENNEL GUNHILLS 50 ÅR MED VÅR UNDERBARA RAS

Flat Coated Retriever since 1969. 


 Första gången jag kom i kontakt med flattarna var 1969, under mitt besök hos Bat Brulin, kennel Puhs. Där gjorde jag bekantskap med en underbar toka med sina pinnar❤️ och blev helt faschinerad av henne. Det var Hessie, SE UCH Downstream Hestia. Tanken var att jag skulle hämta en ny labbevalp men då jag for från Bat hade jag tingat en av de 6 veckors flatvalpar som fanns hos Bat.


Den 15 juli firar vi vår första Flat och stammoder Freja, SUCH Puhs Freja som föddes för exakt 50 år sedan. Hon var på många sätt en otrolig hund, en riktig stormvind. Hon var smart, makalöst intensiv och en outtröttlig och säker apportör på ett ansenligt antal sjöfågeljakter.
Freja lämnade många högt utställnings- och jaktmeriterade avkommor och hennes gener lever kvar i många av dagens flattar. Mitt avelsmål har från första början varit att föda upp arbetsdugliga flattar med ett vackert yttre vilket Freja bidrog till med råge. 

Jag och Freja sommaren 1974

 

Stamtavla Freja

SE UCH   Puhs Freja s föräldrar

Ryshot Copper Fire                                       NORD UCH INT UCH  Puhs Hestia

SE UCH Puhs Freja, NORD UCH INT UCH SE JCH Puhs Frigga, FI UCH Puhs Fylgia

Freja BIR på första Flatshowen i Umeå 1973. Med mig på bild är Shirley Johnsson, domare och ägare av kennel Downstream.

Puhs Freja's morföräldrar

Blakeholme Jamie                         Downstream Hestia

Som unghund                                                                             

Freja fick många framgångsrika avkommor i olika kombinationer som i sin tur bidragit till aveln. Ur Frejas första kull finns bland annat Candide och hennes bröder Ceasar och Cerberus som var svenska utställningschampions. Ur Frejas andra kull kan vi nämna Dexter som blev både svensk- och norsk utställningschampion.Hjärta

 Några fler avkommor efter Freja som erhållit ett eller flera CERT och som har gått i avlen är Umbra, Undine och Calinka.

 

 

Candide                   Ceasar                    Dexter

 Umbra                                  Undine                              Calinka

Frejas mest framstående avkomma med NO UCH Gunhills Gus Guy var bruna SE UCH FI UCH SE JCH Gunhills Cheiron, Bruno. 1983 vann Bruno Retrievermästerskapet med sin husse Lars Sundelin. Av Brunos kullar var den mest framgångsrika kullen på kennel Hovhills med SE UCH Hovhills Kiss Me Quick där 3 avkommor blev jaktchampions och 3 blev utställningschampions. Många fler av hans avkommor hade också pris på B prov.