Historia

I slutet av -60 talet köptes den första flaten in till kenneln. Det var från Britt-Marie Brulin, Kennel Puhs. Tiken som blev starten på min uppfödning hette Puhs Freja. Hon blev med tiden SUCH. Freja blev min stamtik, medan hennes syskon Puhs Frigga köptes in av kennel Waterproof och Puhs Fylgia gick till grannlandet Finland till kennel Flat´s.

1969, min första flat Puhs Freja

Några år senare(-72) utökade jag med ytterligare en tik Puhs Themis som såsmåningom blev innehavare av titeln INTUCH-NORDUCH. 1973 blev året när jag knöt kontakt med enge lsmannen Peter Johnson och hans hustru Shirley på kennel Downstream. Därifrån köptes den då parade tiken Downstream Ambleside Jill . Jill fick 6 svarta valpar med Tonggren Sparrowboy. Från den kombinationen blev Gunhill´s Gus Guy och Gunhill´s Galant Girl de som mest användes i avel. G.Galant Girl ägdes av kennel Hovhill.

Puhs Fylgia, Frigga & Freja

I början av -80 talet köptes ytterligare en tik infrån England så även den från Peter, Downstream Little Locket och hon fick sedemera titeln INTUH NORDUCH .
Min kontakt med Shirley och Peter(Downstream)har fortsatt och vi har nu samarbetat i över 30 år.

Peter har genom åren ofta besökt Sverige och hållit jaktkurs er som varit uppskattade.
Tikarna från Puhs och Downstream har varit grunden i mitt avelsarbete och dessa linjer lever vidare i de hundar som föds upp på kenneln i nutid. Resultatet har blivit en hel del framgångsrika hundar, både på jakt och utställning och bidragit till en del av både Svenska och utländska uppfödares avelsmaterial.


INT NORDUCH Puhs themis

INT SUCH FINUCH Downstream Ambelside Jill


INT&NORDUCH Downstream Little Locket"Lilly".

Målsättningen med min avel är att föda upp friska och sunda hundar med stor arbetslust som även är samarbetsvillig och lyhörd.  Exteriören är inte minst viktig. En vacker flat skall ha ett välformat huvud med mörka ögon och rätt uttryck.  De skall vara välvinklade såväl fram som bak och ha goda propotioner på höjd och längd.  Starka ben och välknutna tassar. Rörelserna skall vara eleganta och vägvinnande i steget.  Sist men inte minst ett glatt humör som är så typiskt för rasen .

Fem generationer: F.h Puhs Freja, Gunhills Candide, Gunhills Fanciful, Gunhills Delia, Gunhills Dyra Safir